Първият директен полет по линията София-Скопие е днес.  Полетът се случва

...
Първият директен полет по линията София-Скопие е днес. 
Полетът се случва
Коментари Харесай

Първи полет между София и Скопие |

Първият пряк полет по линията София-Скопие е през днешния ден. 

Полетът се случва месец след визитата на Кирил Петков в Северна Македония, след която той обща директна авиолиния сред София и Скопие.

Вчера тримата министри от България и двама от Северна Македония участваха в съвещание на междуведомствената работна група за съдействие в областите инфраструктура, превоз и съгласуваност. 

Днес за Скопие заминават министрите на превоза и известията Николай Събев и на туризма Христо Проданов, над 20 представители на туристическия бранш у нас, както и ръководителят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров. От делегацията на Северна Македония ще пътуват министърът на превоза и известията Благой Бочварски, министърът на локалното самоуправление Горан Милевски и госпожа Размена Дуровик, държавен секретар в Министерство на стопанската система. Те ще бъдат посрещнати от македонския министър на стопанската система Крешник Бектеши и Ангел Ангелов, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Република Северна Македония. В Скопие предстоят двустранни политически и бизнес срещи сред делегациите.

След срещите е планувана и взаимна конференция. В края на работния ден българската делегация ще се завърне с полет по маршрута сред двете столици.

Очакванията са след срещата да бъде реализирано единодушие за съдействие в региона на туризма.

Пътническите полети по линията би трябвало да започват през март, както даде обещание министър председателят Кирил Петков. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР